Tubertini Feeder Cup 2014

null
Šią vasarą galima vadinti “parduotąja”: Lietuvos dugninės meškerės čempionatas 2014, Pasaulio dugninės meškerės čempionatas Airijoje, „Kubok druzhbi” Baltarusijoje, Federacijos taurė, eilė treniruočių, bei dar visa galybė nereitinginių feeder varžybų.
Šį savaitgalį įvyko “Tubertini Feeder Cup 2014”, kuriose dalyvavo gausus būrys kviestinių svečių iš Latvijos, Estijos, Baltarusijos, bei atkakliausi lietuvių meškeriotojai.
Į šias varžymas vykau vienas, dalyvauti kaip asmenininkas, tačiau kelionės tikslas buvo daugiau pabendravimas su kaimyninių šalių feeder meistrais, nei dalyvavimas varžybose. Visada įdomu pasisemti naujų idėjų, pasiklausyti bendraminčių pasakojimų bei nuotykių iš jų žvejybinės patirties.
Kadangi atsirado ir asmenininkas Estas (Riivo Muur), nedvejodamas pasiūliau sudaryti internacionalinę komandą- „United team – Sidabrinis kablys- Shimano”. Turiu paminėti, kad Riivo tai buvo pirmos feederio varžybos apskritai. Silpnas mano pasiruošimas, treniruočių nedarymas ir kolega, tik žengiantis pirmąjį žingsnį sportinės žūklės kelyje, rezultatų gerų nežadėjo ir jų nesitikėjom, kartais visai malonu prisiminti sena posaki: svarbu dalyvauti, o ne laimėti 🙂
Komandinėje įskaitoje likome 13 iš 15, Riivo užėmė 28, o aš pasitenkinau 16 vieta iš 30 dalyvių.
Komandą sudarė 2 dalyviai. Dalyvavo 4 latvių, 2 baltarusių, 2 estų, 6 lietuvių ir 1 internacionalinė Lietuva- Estija komandos.
null
Nemunas Birštone, nuo III Lietuvos dugninės meškerės čempionato, vykusio prieš dvi savaites, mažai pasikeitęs, tiesa, jau nebebuvo erzinančių, vandens paviršiuje plaukiojančių, vienadienių plaštakių. Vanduo toks pat žemas, žuvis taip pat stovėjo tam tikrose zonose, o kad ją nors retkarčiais prisišaukti, matyt reikėjo “išgerti” galingą patirties, žinių, mokėjimo jas pritaikyti, masalų įvairovės bei jų pateikimo ir begalės kitų veiksnių kokteilį. Kai kam tai pavyko, kai kam ne, kai kas nuo pirmų minučių pradėjo traukti žuvį: tiesiog turėjo laimingą ranką burtų traukime ir pataikė į tokį sektorių, kuriame stovėjo žuvis.
Eilinį kartą, kai reikėjo tolimais atstumais mėtyti sunkias šėryklas, gelbėjo Shimano Aernos longcast feeder, bei puikiai prie jo deranti Shimano Aero feeder 4000 ritė, vienu rankenėlės apsukimu, suvyniojanti net 104 cm valo.
Na o bet kokias varžybas be Sensas pašarų, jau sunku ir įsivaizduoti. Puikiai subalansuoti, daugybė pasirinkimo įvairiausiom žūklės sąlygoms, lengvas paruošimas ir patikimumas, tai ką vertina dauguma žinomiausių pasaulio meškeriotojų.
Noriu padėkoti varžybų organizatoriams ir teisėjams už puikų darbą, įdomiai praleistą laiką, draugišką atmosferą, skanią kopūstienę, rėmėjams už prizus ir atminimo dovanėles, visiems svečiams, nepasididžiavusiems atvykti į Lietuvą draugiškai pasivaržyti.
Didžiausi sveikinimai nugalėtojams:
Komandinėje įskaitoje pirmąją vietą iškovojusiems Gudriem.lv (Latvija), antrąją- Brexis (Latvija) ir trečiąją- Žvejo tribūna (Lietuva).
null
Asmeninėje įskaitoje aukso medaliu džiaugėsi Krišjans Lisovskis (Latvija), sidabrą užsikabino Vitalijus Ivanovas (Lietuva) ir bronza tenkinosi Valdis Mols (Latvija).
null
null
null

Čebas

Daugiau nuotraukų ČIA