Shimano dugninės meškerės

Šiuolaikinės dugninės meškerės

skablys-shimano-fideriai-00

Dugninė meškerė šiuo metu tampa ypač populiari ne tik žvejų sportininkų, tačiau ir mėgėjų tarpe. Tai išties puikus būdas ramiai ir paprastai gaudyti žuvį. Juolab, kad galimybių ji suteikia labai daug. Meškerioti stiprioje srovėje, tolimos distancijos, burtai naudojant įvairiausius jaukus ir kvapus, kimbančios didelės žuvys, įvairiausių sistemėlių pritaikymas, galimybė žvejoti ypač plonais valais, tai tik keletas jos privalumų. Šiandien noriu trumpai papasakoti apie savo naudojamus žūklės įrankius varžybose ir laidų filmavimuose. Gal tai atrodys ir sausa statistika, tačiau tikiu suprasite, kad vienos universalios dugninės, liaudyje vadinamos ,,feederiu,, kol kas sukurtos nėra. Tikiu, matydami mano aprašymus ir įrankių testus, tikrai rasite būtent tą modelį, kuris atitiks jūsų mėgstamiausias žūklės sąlygas. Klubas Sidabrinis kablys mielai padės jums ne tik apsispręsti, tačiau ir įsigyti šiuos profesionalius kotus tinkančius ne tik varžyboms, tačiau ir jusų komfortiškai asmeninei žūklei.

SUPER ULTEGRA feeder grupė.

skablys-shimano-fideriai-01

Mano mėgstamiausi, daugiausiai varžybų atlaikę,medalių padovanoję feeder meškerykočiai. Lengvi, jautrūs, skirti delikačiai žūklei, tada kai viskas turi dirbti kaip laikrodis. Blankai puikiai gesina žuvies smūgius, idealūs naudojant super ploną pintą valą. Stipriai presuotos anglies blankas HPC 100 kartu su biofibre medžiaga suteikia kotui skambumo, lengvumo ir ypatingo jautrumo.

SUPER ULTEGRA 10’6′ MATCH QUIVER

skablys-shimano-fideriai-02-01

3,20 metrų ilgio dvidalis lengvas feederis skirtas metimams iki 50 gr. Koto svoris tik 164gr. Mano mėgstamiausias metimams iki dvidešimties metrų atstumu. Ypatingai delikatus ir jautrus, naudoju tada, kai netoli kranto kimba nedidelės žuvys. Komplekte trys anglinės viršūnėlės ..0,5; 0,75 ir 1oz.. Puikus tada, kai reikia rankioti ypač sunkiai kimbančią žuvį. Padėjo laimėti Kėdainių etapą  ir bendroje įskaitoje tapti Lietuvos dugninės meškerės nugalėtoju komandinėje įskaitoje.Tai lengviausias mano įrankis naudojamas varžybose. Rekomenduojamos šėryklos iki 35 gr.svorio, plius jaukas.

SUPER ULTEGRA 12′ MATCH FEEDER MEDIUM

skablys-shimano-fideriai-03

3,60 medium klasės trijų dalių meškerykotis, skirtas metimams iki 90gr. Komplektuojamas su trimis 1, 2, 3 oz. anglinėmis viršūnėlėmis. Rekomenduojamas šėryklėlėms  iki 60gr. plius jaukas. Darbinis mano arklys skirtas žvejyboms iki 35 metrų atstumu nuo kranto. Universalus įrankis tinkantis tiek stovinčiame vandenyje, tiek kanaluose, tiek lėtai tekančiose upėse. Idealiai tiksliai meta tiek lengvas, tiek sunkesnes šėryklėles. Blankas ,,riša,, žuvį be jokių šansų jai atitrūkti. Koto svoris 198gr. Pagrindinis mano įrankis padėjęs laimėti prestižines dugninės meškerės varžybas Baltarusijoje ,,Kubok druzhby,,.

SUPER ULTEGRA 13′ MATCH FEEDER HEAVY

skablys-shimano-fideriai-04

396cm ilgio, sunkios kllasės dugninė meškerė skirta tolimiems metimams stovinčiame vandenyje, arba vidutiniams- upėje. Maksimalus užmetimo svoris iki 110gr. Šėrykloms iki 80 gr plius jaukas. Koto svoris 255gr. Preciziškai metantis 50 metrų ir toliau galingas, tačiau ypatingai lengvas žūklės įrankis. Komplektuojamas trimis anglinėmis viršūnėlėmis. 2,3 ir 4 oz. Beje 4 oz. viršūnėlė su padidintais žiedais puikiai tinkanti žvejoti ilgaisiais shok leeder’iais ir žinoma nešvarios upės srovėje, tada kai tėkmė neša šiukšles. Mano pagalbininkas žvejojant sunkiomis sąlygomis. Padėjo laimėti varžybas komandinėje įskaitoje Birštono etape, Tubertini taurėje ir Skirvytės etape. Neabejoju, kad tai taip pat puikus įrankis gaudant karpius komerciniuose vandens telkiniuose.

SPEEDCAST feeder grupė

skablys-shimano-fideriai-05

Nauji dugninės meškerės modeliai pakeitę shimano speedmaster seriją. Aukšto modelio suspaudimo anglis HPC 200 kartu su biofibre medžiaga, Fudji alconite žiedeliai ir Fuji ričių laikikliai kilsteli šiuos dugninės meškerės modelius į elitinę lygą. Puikios žuvies laikymo fish-playing akcijos kotai skirti feederio gurmanams.

SPEEDCAST LONGCAST FEEDER 14′ 120gr ,150gr.

skablys-shimano-fideriai-06

427cm ilgio galinga patranka. Taip galėčiau vienu sakiniu apibūdinti šiuos galingus meškerykočius. Puikiai tinkantys žvejyboje galingoje srovėje ir visur, kur reikia ekstremalaus koto sunkiomis žūklės sąlygomis. Blankas tikrai galingas ir jaučiama nemaža deklaruojamo metimo svorio atsarga. Trys anglies pluošto viršūnės 3, 4, 5 oz, su padidintais žiedeliais leidžia naudoti shok leederius ir atsikratyti smulkių šiukšlių. Pakankamai kietas ir aštrus, tačiau puikiai gesina užkibusios žuvies smūgius. Idealus gaudant srovėja, metant didelius svorius prieš gūsingą vėją. Nors kotai ir labai galingi, tačiau jų svoriai labai patrauklūs. 4m. 27cm testu 120gr-335gr. 4m. 27cm testu 150gr-343gr. Rekomenduočiau šias dugnines meškeres gaudantiems Nemune didelius karšius ir ūsorius, šapalus, meknes. Pirmame Lietuvos dugninės meškerės čempionato etape Skirvytėje, tai buvo puikus pagalbininkas laimėti komandinį auksą ir asmeninį sidabrą.

Paulius Korsakas